De Groenewaard

header-default.jpg

Tuinieren?

 

Dat kan bij vereniging

“de groene waard”

 

natuurlijk tuinieren

gezonde recreatie

lekker buiten

rust en ruimte

voor alle leeftijden

óók leuk met kinderen

tuinierder

Tuinieren,

goed voor lichaam en geest

 

Recreatie in de natuur, een goede ontspanning in onze jachtige maatschappij. Een eigen stukje grond bewerken houdt je lichaam in conditie en je hoofd even vrij van de dagelijkse beslommeringen. Dat kan dicht bij huis op een volkstuin bij De Groene Waard in Heerhugowaard.

tuinders

Genieten op vele manieren

Proef het verschil van je eigen gekweekte groente en fruit met dat uit de winkel. Of geniet gewoon van je bloemen, kruiden en planten vanaf je terras voor je tuinhuisje. Ervaar in het weekend of op een mooie zomeravond de weldadige rust op het tuincomplex. Geniet van een maaltijd met vrienden op je tuin met je zelf geteelde groenten en fruit.

Tuinieren zoals je zelf wilt

Je bent vrij in de manier van tuinieren. Of je nu kiest voor een moestuin, sier- of heemtuin, fruittuin of een combinatie daarvan, het kan allemaal. Vaak kun je op je tuin een tuinhuisje en een kas plaatsen. Wat je daarmee vervolgens doet, is aan jou. Zo zijn er mensen, die van hun huisje een atelier maken of er een weefgetouw plaatsen. Zo kun je verschillende hobby’s combineren. Naast de bekende vormen van tuinieren zijn er ook tuinders, die vooral druivenstokken telen, omdat ze graag zelf wijn maken. Of die vooral kruiden telen, omdat ze zelf natuurgeneeskundige middelen maken. Weer iemand anders probeert tropische groenten te kweken in de kas. Biologisch tuinieren is ook in opmars.. Kortom, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

 

 rode bloem

De Groene Waard

De Groene Waard is een vereniging, die meer dan 40 jaar bestaat en in Heerhugowaard over vier tuincomplexen beschikt: Achterop de folder vind je de adressen. Om aan de slag te kunnen en je paradijs te realiseren, hoef je allen een afspraak te maken om een tuin te bezichtigen. Lijkt het je wat, dan huur je er een. De grootte varieert gemiddeld tussen de 150 m2 en 350 m2

De tuinwinkel

De vereniging heeft op complex Molenkrocht een tuinwinkel. De meest gevraagde tuinartikelen worden centraal ingekocht en daar voordelig verkocht. Je kunt daar voordelig terecht voor zaden, plantgoed, gereedschap en meststoffen. Ook voor adviezen.

Aan het eind van het jaar ontvang je diverse zaadcouranten en bestellijsten voor pootgoed. Op je gemak maak je je keuze voor het volgend seizoen. De winkelvrijwilligers kopen de bestellingen met een aantrekkelijke korting in. Een korting die ze voor jou verdienen.

 

Verenigingsactiviteiten

Voor nieuwe tuinleden wordt jaarlijks (indien gewenst vaker) een informatiebijeenkomst georganiseerd

Verder ontmoeten leden en donateurs elkaar bij diverse activiteiten in de 3 verenigingsgebouwen. Naar behoefte organiseren we er cursussen en lezingen over het tuinieren of tuingerelateerde activiteiten.

Een jaarlijks terugkerend evenement is de open dag, waarop de vereniging zich op een of meerdere complexen presenteert aan alle geïnteresseerden.

De vereniging, dat zijn wij allemaal. Voor wensen en ideeën is alle ruimte.

Algemeen werk

Elk tuincomplex heeft een tuincommissie, die o.a. het algemeen werk organiseert. Dit werk bestaat uit het onderhoud van het complex, zoals paden, hagen en windsingels. Ieder lid neemt hieraan deel (maximaal 12 uur per jaar).

Nieuws en informatie

Zes maal per jaar ontvangt u De Tuinliefhebber een uitgave van het AVVN met nieuws en wetenswaardigheden over onze hobby. Periodiek ontvangt u onze nieuwsbrief via de mail of in uw brievenbus.

 

tuinder in kas

 

 

Kosten

Elke hobby kost natuurlijk geld. Zo ook tuinieren bij De Groene Waard.
Indien gewenst kan de secretaris van de Groene Waard u hier meer informatie over geven.

Belangstelling?

Wilt u een tuin pachten op een van onze complexen neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging of één van de çomplexvoorzitters cq. coördinatoren.

De contactgegevens staan vermeld bij de verenigingsgegevens.

Zij maken dan een afspraak om het complex te bekijken en een tuin te kiezen.

Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 bloemen