De Groenewaard

header-default.jpg

Wist u dat....

dd. 14-6-2014

 

Schoolproject van Gerard en Ellen groot succes !!!!!!!!!!!!
 
 
Aardappels groeien niet in de supermarkt
 
Toen de meester op zijn vraag “waar groeien de aardappels” als antwoord kreeg “in de supermarkt” werd het tijd voor een praktische les.
Daarop togen de afgelopen week 230 kinderen van basisschool “de kleine en de grote beer” in groepen naar het nieuwe volkstuincomplex van VTV “De Groene Waard” aan de Molenweg.
Met veel plezier werd er daar lesgegeven door oud-onderwijzers die zelf tuinieren op het complex en maakten de kinderen kennis met alles wat daar groeit en bloeit.
Onder begeleiding van leerkrachten en vrijwilligers werden diverse tuinen bezocht en konden de kinderen ondermeer zelf zien dat de aardappels aan een plant onder de grond groeien.
Nadat er ook tijd was voor limonade en een versnapering (beschikbaar gesteld door de sponsoren: Deen, Groot&Slot en de VTV “De Groene Waard”) gingen de kinderen terug naar school met een schat aan informatie en misschien een bruine toet; van de zon.
 
 
Wilt u ook kennismaken met alles wat groeit en bloeit op een volkstuin, kom dan naar de open dagen van VTV ”De Groene Waard”.
De open dagen zijn dit jaar op het nieuwe complex aan de Molenweg op zaterdag 28 en zondag 29 juni.