De Groenewaard

header-default.jpg

Wist u dat....

dd. 17-3-2014

 

Fred verteld.
Even was het zomaar voorjaar,  temperaturen ver boven de 15 graden en dat voor de eerste helft van maart, waar gaat dat heen met ons weer zou je zeggen, maar voorlopig hebben we er toch maar mooi van genoten.
Inmiddels hebben we al weer normale temperaturen voor half maart dus lekker buiten zitten is er niet meer bij, trouwens echt iets buiten zaaien of planten kan nog wel even wachten, wel voorbereiden van de grond, maar dat zie ik al veel tuinders doen en daarmee gaat alles weer beginnen.
De kou kan mij niet veel schelen want winter en zomer  kan ik wel lekker mijn hobby beleven en dat heerlijk op de tuin.  Ik steek mijn kacheltje  aan als het weer er om vraagt en dan kan ik binnen in mijn tuinhuisje (atelier) heerlijk tekenen en schilderen met alles wat daar bij hoort.

20140317_112556_resized.jpg

Ook zoals nu een stukje schrijven.
Het is nu zaterdag en af en toe wil de zon zich toch nog even laten zien en dan ziet alles er toch gezellig uit al is de grond nog kaal op het onkruid na.
Ik kijk nu uit op het land van onze buurboer.

20140317_112426.jpg

Hij heeft al wel iets gezaaid al weet ik niet wat, het zouden aardappelen kunnen zijn maar daarvoor lijkt mij de afstand tussen de regels iets te klein.
Achter dit land is een aannemer druk in de weer met het aanleggen van een  dikke leiding . Een gedeelte is via een boormethode gegaan op een diepte van enkele meters en dat zal  waarschijnlijk de plaats zijn waar de nieuwe westfrisiaweg moet komen.  Waar de weg dan precies komt te liggen weet ik nog niet want  we hebben hier nog niets van gehoord of gelezen dus we zien nog wel.
Zo nu ga ik eindigen want ik wil nog even mijn coniferen vastzetten aan bamboestokken want van de winter bleek de storm wel raad met de nog kleine boompjes, de bijgeleverde  stokjes waren lang niet toereikend. Ja een windsingel  is hier geen overbodige luxe. Nu merk je pas dat Oosterwaard  een eldorado was maar helaas het is niet anders ..  Jammer.


Een hartelijke groet, Fred.